mjenjač

O NAMA

"RAMIĆ" d.o.o. Jelah-Tešanj

Kompanija "RAMIĆ" d.o.o. Jelah započinje sa svojim razvojem 1994. godine u maloj ruralnoj sredini nadomak Općine Tešanj sa nazivom "RAMIX. Osnivač kompanije Fadil Ramić po kojem potiče i sam naziv kompanije, zadaje sebi velike ciljeve u svijetu guma.

Odlaskom na teritorij Evropske unije za vrijeme 1994. godine, uvozi polovne putničke i teretne gume na područje opštine Tešanj. Velika potražnja za istim formirala je prvu vulkanizersku radnju sa autopraonicom u Jelahu.

2000. godine kompanija mijenja naziv u "Ramić" i revolucionarnim poduhvatom otvara protektirnicu guma u Jelahu. Praćena velikim uspjehom, direktor kompanije se odlučuje na izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jelahu, gdje se do danas proizvode protektirane gume.

Zasnivanjem saradnje sa kompanijom "Marangoni" u Italiji, ostvaruje niz uspjeha na planu protektiranja putničkog i teretnog programa gdje postaje lider u proizvodnji za BiH.

Kompanija posjeduje širok spektar novih, protektiranih i polovnih guma i mijenja naziv u "RAMIĆ" d.o.o Jelah-Tešanj. Danas je kompanija zvanični generalni zastupnik i distributer "KAMA Tyres" ruskog brenda guma na području Bosne i Hercegovine, a na lageru posjedujemo i širok spektar putničkih guma različitih proizvođača.